A Personal Blog of Books and Essays
I rarely find the time to write, and when I do it’s often a struggle for me. So treat these articles as if they appeared by miracle. i
21/فوریه/2018
مجموعۀ فرا روی، برگردان پارسی از سه مقاله از ایشان به نامهای «دیسیپلین روابط بینالملل؛ همچنان یک دانش اجتماعیِ امریکایی؟»، «ندای جهان ما بسوی هستی؛ نظریۀ روابط بینالملل و 11 سپتامبر» و «رهیافتهای نوین در نظریۀ بینالمللی» میباشد.
06/دسامبر/2016
بایستهها و الزامات برای روابط دو کشور ایران و روسیه در میانۀ دو مسأله تحریمها و بحران سوریه چگونه تحلیل میگردد؟
09/می/2016
روز 16 می که پشت سر گذاشتیم یکصدمین سالگرد قرارداد سایکس – پیکو (Sykes–Picot Agreement) بود. این قرارداد چقدر مهم بود و چه پیامدهایی داشت؟
17/سپتامبر/2015
برگردان فارسی کتاب Gender, Conflict and Peacebuilding نوشتۀ Kimberly Theidon and Kelly Phenicie with Elizabeth Murray.
15/سپتامبر/2014
قلمرو روابط بینالملل تقریباً از تمام دانشهای علوم اجتماعی و انسانی مانند جامعهشناسی، روانشناسی، علم حقوق، علم سیاست، علم اقتصاد، تاریخ، هنر، ادبیات و حتی علوم دقیقه (ریاضی و فیزیک) بهره میگیرد، و هم از این روست که این مقوله در فرهنگ سیاسی غرب به عنوان چند «دیسیپلینی» Multidisciplinary یا Interdisciplinary تلقی میگردد. یعنی علمی که از رشتهها و نظامهای مختلف دانش بشری بهره میجوید.
27/ژوئن/2014
کتاب حاضر به بررسی تهدیدات منطقهای بین سالهای 2001 تا 2011 رویاروی جمهوری اسلامی ایران و مهمترین استراتژیهای ایران در برابر این تهدیدات منطقهای میپردازد
23/آوریل/2014
نوشتار فرارو، درصدد پاسخگویی به این پرسش است که بازمهندسی فرآیند انتخابات مجلس شورای اسلامی در سرمایۀ اجتماعی چه تأثیری خواهد داشت؟ این پرسش را میتوان در پرسشِ همراه آن تجزیه کرده، مورد مداقه و کنکاش بیشتر قرار داد؛ اینکه بازمهندسی فرآیند انتخابات مجلس شورای اسلامی بر اعتماد سیاسی چه تأثیری خواهد داشت؟
18/آوریل/2014
بدلیل غلبۀ منطق سیاست بر منطق اقتصاد در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، تحولات اقتصادی این کشورها در بسیاری از موارد ریشه های سیاسی و اجتماعی دارد. در مورد ترکیه این امر صادق است و باید توسعۀ اقتصادی این کشور را ناگزیر از توجه رهبران حاضر آن به توسعۀ سیاسی و اجتماعی دانست.
05/ژانویه/2014
فهرست کاملی را از منابع معتبر برای کنکور دکترای Ph.D علوم سیاسی را با زحمت بسیار و کنکاش چندین ماهه و تحقیق میدانی از
دانشگاههای معتبر کشور، که مدرک دکترای این رشته را ارائه میدهند، فراهم آوردهام و در وبلاگ قبلی خودم درج کرده بودم. به بهانۀ
یادآوری یکی از بازدیدکنندگان تارنما، آنرا در این خانه مجازیام نیز باز ارسال کردهام. در آینده، منابع دکتری گرایش روابط بین الملل نیز بدان افزوده خواهد شد.
25/ژوئن/2013
نظریات جدیدتر امنیتپژوهی بجای پای فشردن و برجسته نمودن نهاد دولت یا رژیم، همچون خاستگاه امنیت، به «فردمحوری» و «انسانمحوری»، چونان خاستگاه امنیت روی آوردهاند و در روبرو نیز نظریات واپسینتر توسعه هم دیگر نه تنها به رشد اقتصادی و یا دیگر ابعاد رسمی رشد و توسعه، که به «توسعۀ انسانی» و فراهمآوری رشد و شکوفایيِ رفاه و کمال آدمی میاندیشند. در این نوشتار؛ پس از بررسی دیدگاهها و نظریات چندگانۀ مطالعات امنیتی، پیوندهای دوسویۀ امنیت و توسعه را به بحث خواهیم نشست.
07/آوریل/2013
پژوهش حاضر در پی آن است تا بسترهای نوپدید در نیازهای روزافزون دو کشور در زمینۀ رشد اقتصادی، نیاز به انرژی و نیازهای مالی به درآمدهای برآمده از آنرا به کنکاش بپردازد. امری که با همگامی و همکاریهای هر چه بیشتر و ناگریز دو کشور میتواند آثار امنیتی، اقتصادی و راهبردی شایانی را در پهنۀ سیاست بینالملل به بار آورد.
16/آوریل/2012
مقاله برآن است تا با بررسی مهمترین چالشها و فرصتهای همکاری منطقهای، بر جایگاه عوامل اقتصادی، بویژه عامل بایستههای انرژیمحور، بعنوان برجستهترین انگیزه برای تکوین «مجموعۀ امنیتی منطقهای دریاچۀ مازندران» تأکید نموده و همچنین، چالش چگونگی پذیرش و وحدت آرا برای تحکیم رژیم حقوقی دریاچۀ مازندران را بمثابۀ مهمترین عامل بازدارنده برای مجموعۀ امنیتی یادشده، تبیین نماید.
02/دسامبر/2010
تقسیم جهان به دو بخش «خودی» و «بیگانه» و انتساب ارزشهای مثبت و منفی به این دو بخش، پدیده ای آشنا و متأسفانه بسیار رایج است. در این نوشتار سعی داریم تا پس از بررسی ریشه های خصومت تاریخی منطقه بالکان به جنبش اسلامی مردم مسلمان بوسنی بپردازیم و در پایان چالش های فراروی مسلمانان امروز اروپا خواهد آمد.